Recepty
Ratatouille
INGREDIENCIE
300 g
paradajka
200 g
farebná paprika
500 g
baklažán
300 g
cukina
250 g
cibuľa
3 PL
olivový olej
3 strúčiky
cesnak
mleté čierne korenie
soľ
šalvia
tymian
bazalka
rozmarín
majorán
petržlenová vňať
POSTUP
1.
Na kocky nakrájame cukiny a baklažány. Olúpeme paradajky, vyberieme z nich lyžičkou semianka a na kúsky pokrájame dužinu. Na hrubšie pásiky nakrájame papriky. Nakrájanú cibuľu opražíme na rozohriatom oleji, pridáme pripravenú zeleninu, opražíme a za častého miešania podusíme vo vlastnej šťave približne 10 minút.
2.
Primiešame nakrájané čerstvé bylinky, osolíme, okoreníme a do stredu nádoby vložíme na jemno nakrájaný cesnak. Dusíme pomaly 10-20 minút, až kým sa väčšia časť tekutiny neodparí. Jedlo by malo mať hustú konzistenciu. Ak zelenina pustila až príliš veľa vody, vyberieme mäkkú zeleninu a povaríme šťavu, aby sa zredukovala. Servírujeme s posekanou petržlenovou vňaťou s bagetou alebo samostatne
Náhľad fotografií zo zložky Recepty